Jag har två som är ganska lätta att göra.
Alt.1
vaniljkräm (som görs efter förpackningen).
3 dl grädde.
Vispas ihop till en fast konsistens.
Alt. 2
1 dl kakao
1 dl socker
3 dl grädde
vispas ihop till en fast konsistens.
( Denna moussen kan man också ha som ett täcke utanpå tårtan)
När kakan är färdig brukar den få kallna helt innan jag börjar skära i den , jag har alltid två delar med mousse i men det går lika bra med en om man vill det!
När tårtan legat över natten är mousserna fasta och håller tårtan stadig ,Öppna nu plasten på ovansidan och lägg på tårtfatet , känn efter så kakan ligger jämt på fatet, vänd sedan hela tårtan och ta bort formen.
Ta sedan av all plast och ta bort överflödig mousse från sidorna. Jag gör alltid en smörkräm som jag täcker tårtan med innan jag lägger på sockerpastan/marsipanen för att vara säker på att sockerpastan/marsipanen inte skall svettat av någon anledning. Jag gör en smörkräm bestående av :
Smörkräm:
1 burk kondenserad mjölk
400 gram margarin ( rumsvarm )
2 tsk vaniljsocker
(den kan användas även till cupcakes för att dekorera)
Kavla sedan ut sockerpastan , den skall vara stor som radie+radie+diameter och + 10 cm när den läggs på så man kan arbeta ned kanterna utan att få veck på pastan.
skär sedan bort överflödet så har du en täckt tårta att dekorera!
Lycka Till !
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar